تکنیک های جادویی برای بازاریابی موفق

اگر شرکتی بخواهد در دنیای پر از رقابت امروزی خود را از سایر رقبا جدا سازد و دل مشتریان بالقوه و بالفعل خود را به دست آورد و آنها را وادار سازد تا از میان تعداد زیادی از محصولات و خدمات، از محصولات و خدمات عرضه ‌شده آن شرکت استفاده کنند، باید حرف جدیدی برای گفتن داشته باشد. بدون خلاقیت و نوآوری، روش ها و تکنیک های معمول بازاریابی در حفظ و جذب مشتریان کارایی خود را از دست می دهد.

در قسمت های بازرگانی هر شرکت بزرگترین چالش، نحوه بازاریابی موفق می باشد که مسئولیت تمامی شکست ها و موفقیت های هر سازمان را عهده دار است. شما باید بتوانید هر هفته علاوه بر حفظ مشتریان قدیمی و وفادار به مشتریان خود بیافزایید، در غیر اینصورت از گردونه رقابت خارج خواهید شد.

در ادامه تکنیک های بازاریابی با اثرات جادویی و فوق العاده را معرفی می کنیم.

1. تکنیک سه میم

سه میم اولین تکنیک است و از سرواژه مشاور، متخصص و مفید ساخته شده است.

اولین گام برای جذب مشتری، کسب اعتماد مشتری، از طریق مشاوره رایگان، تخصصی و مفید برای اوست؛ تنها در این صورت است که می توانید مطمئن باشید این مشتری از یک مشتری یکباره و معمولی به مشتری وفادار شما تبدیل می شود. در حال حاضر به علت فریبکاری های زیاد فروشندگان، پیش فرض بسیاری از مشتریان نسبت به فروشندگان منفی است و به آنها اعتماد ندارند. بنابراین شاید بهتر باشد که مشاوره های خود را محدود نکنید و مدام و در هر فرصتی این کار را بکنید تا بعد از گذشت مدتی خودتان نتایج شگفت انگیز آن را مشاهده کنید.

2. ارائه یک ارزش خاص به مشتری

در طی سال های اخیر، رقابت های تجاری بین شرکت ها و برندهایشان به شدت بالا رفته است که این مسئله منجر به افزایش و تنوع بخشی به کالاها و خدمات شده است؛ مشتریان در چنین شرایطی با توجه به گسترده انتخاب وسیع تری که دارند، در انتخاب محصول مورد نظرشان سخت گیرتر و حساس تر شده اند. با توجه به شرایط رقابتی بازار اگر محصولی با ارزش خاص و ویژه ارائه نکنید احتمال اینکه مشتری، شما را انتخاب کند به شدت پایین می آید.

منظور از ارزش خاص، ابداً چیز عجیب و غریب یا خارق العاده ای نیست؛ بلکه ارائه ارزش مدنظر مشتری است. یعنی شما باید به مشتری همان چیزی را بدهید که می خواهد نه آن چیزی که به نظرتان خاص و جذاب است. برای این کار باید بتوانید نیازهای مشتری را به صورت دقیق شناسایی کنید و محصول خود را مطابق آن تولید یا سفارشی سازی کنید.

3. قیمت گذاری به صرفه

قیمت گذاری، عامل بسیار مهمی در تعیین موفقیت یا شکست کسب و کار شماست. زمانی که فروش با شکست یا رکود مواجه شده است، تغییر قیمت می تواند ورق را به نفع شما برگرداند. کافیست قیمت ها را با توان مالی مشتریان تان هماهنگ کنید.

هنری فورد با استفاده از همین روش به یکی از ثروتمندترین مردان دنیا تبدیل شد، زیرا از این بینش کمیاب برخوردار بود. او فهمید که با تولید انبوه اتومبیل می‌تواند قیمت را تا حدی پایین آورد که بیشتر آمریکایی‌ها توانایی خرید آن را داشته باشند. او برای رسیدن به این هدف روند تولید و مصرف انبوه را برای همیشه متحول کرد.

بسیاری از شرکت‌ها توانسته‌اند با تعیین قیمت‌هایی که در محدوده توان مالی تعداد بیشتری از مشتریان است، رهبری بازار را بدست گیرند. بدیهی است که هرچه سهم‌ بازار بیشتری داشته باشید و هزینه تولید‌تان هم کمتر باشد، می‌توانید قیمت‌های کمتری برای محصولات خود تعیین کنید. با این کار سهم بازار بیشتری خواهید داشت و به تبع آن سود بیشتر…

سال‌ها است که ژاپنی‌ها هنرمندانه از این استراتژی استفاده می‌کنند. آن‌ها برای به دست آوردن سهم بازار، قیمت محصولات و خدمات خود را در پایین‌ترین حد ممکن تعیین می‌کنند. سپس بعد از اینکه سهمی از بازار به دست آوردند، از صرفه‌ جویی مقیاس استفاده کرده و محصولاتشان را با قیمت‌های بسیار کمتری تولید می‌کنند.
سپس با تعیین قیمت‌های کمتر و افزایش مجدد سهم بازار، این صرفه‌جویی‌ها را به مشتریان منتقل می‌کنند و به تدریج به همه بازارهای هدف مسلط می‌شوند.

4. نتیجه فروشی

احتمالاٌ این ضرب المثل تجاری را شنیده اید که «مردم مته نمی‌خرند بلکه سوراخ‌های دیوار را می‌خرند». گاهی برای فروش محصول تان کافیست نتیجه را به مشتری نشان دهید.

این رویکرد مستلزم این است که چیزی را به مشتریان ارائه کنید که به آن نیاز دارند و می‌توانند برای دستیابی به اهدافشان از آن استفاده کنند.

یکی از صنایع جدیدی که بر اساس ارزش نتیجه یا نیازها ایجاد شد، پست «FEDEX» است. سال‌ها پیش از اینکه اپل صنایع کاملا جدیدی را برای آی‌پاد، آیفون و آی‌پد ایجاد کند، فدکس صنعتی را برای پست یک‌شبه ایجاد کرد که پیش از آن نظیر نداشت. با توجه به کُندی پست‌های معمولی، فِرِد اسمیت ‌موسس فدکس نیاز شدید به ارسال سریع و یک‌شبه نامه‌ها و بسته‌ها را احساس کرد و با عملی کردن این ایده، فدکس را موفقیت رساند.

به بازار امروز نگاه کنید. مشتریان فعلی و احتمالی ‌تان چه خواسته‌ها و نیازهایی دارند و حاضرند در ماه‌ها و سال‌های آینده برای چه مواردی پول پرداخت کنند؟ به گفته پیتر دراکر «روندها از هر چیز دیگری مهم‌ترند». روند‌ تقاضای مشتری در بازار شما چگونه است؟ اگر بتوانید با دقت به این سوال پاسخ دهید، اغلب می‌توانید از رقبای خود پیشی بگیرید و حتی پیش از ظهور یک بازار جدید بر آن تسلط یابید.

مقالات مرتبط

‫۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا