بازاریابی هوشمندانه

دوران بازاریابی سنتی به پایان رسیده است؛ اکنون زمان بازاریابی هوشمندانه فرا رسیده است. در شرایط اقتصادی امروز، موفقیت در بازاریابی مستلزم به‌کارگیری خلاقیت و استراتژی‌های هوشمندانه است. نکات کلیدی برای دستیابی به این موفقیت عبارتند از:

  • مشتری را محور تصمیم‌گیری‌ها قرار دهید.
  • نیازهای واقعی مشتریان را درک کرده و به‌طور اثربخش برآورده کنید.
  • از روش‌های نوآورانه و کم‌هزینه برای جذب و حفظ مشتریان استفاده کنید.

نکته خیلی مهم: با این رویکرد، می‌توانید در بازار رقابتی امروز برجسته شوید و به نتایج مطلوب دست یابید. بازاریابی موثر لزوماً به بودجه‌های کلان نیاز ندارد. کسب‌ و کارهای کوچک می‌توانند با خلاقیت و برنامه‌ریزی هوشمندانه، نتایج قابل توجهی بدست آورند.

حال سوال این است: شما چگونه بازاریابی می‌کنید و کدام روش‌ها برایتان موثرتر بوده است؟

تعریف بازاریابی از نظر شما چیست؟ شما چطور بازاریابی می‌کنید؟  تلاش‌هایی که در راستای بازاریابی می‌کنید از چه عناصری تشکیل شده‌اند و از کدام فعالیت های تان بیشترین سود را بدست آورده اید؟ آنها را با ما در میان بگذارید.

یادتان باشد بازاریابی لزوما هزینه‌ی هنگفتی روی دست‌تان نخواهد گذاشت. شما به ‌عنوان صاحب یک کسب ‌و ‌کار کوچک ممکن است بودجه‌های میلیاردی شرکت های بزرگ را نداشته باشید اما می‌توانید در بازاریابی خلاقیت داشته باشید و به قول معروف نان از عمل خویش خورید. خلاقیت اصلی ترین عامل در بازاریابی هوشمندانه است.

در بازاریابی هوشمندانه آنچه که حائز اهمیت است، اطمینان از این موضوع است که مشتری در مرکز همه تصمیم گیری های کلان کسب و کارهای بزرگ و کوچک قرار دارد و نیاز ها و خواسته هایش، درک و برآورده می شود.

هر شخصی که به نوعی با کسب و کار در تعامل است، باید بداند بازاریابی چیست و چگونه می تواند از مفاهیم و استراتژی های بازاریابی به منظور پیشبرد اهداف کسب وکارش استفاده نماید.

بازاریابی یکی از بخش های اصلی کسب و کار است که تمرکزش بر افزایش و نگهداشت مشتریان فعلی و دستیابی بیشتر به مشتریان بالقوه و تبدیل آنها به مشتریان بالفعل است.

 

تعریف و اهمیت بازاریابی مدرن

بازاریابی یکی از ارکان اصلی هر کسب ‌وکار است که بر جذب و حفظ مشتریان تمرکز دارد. در دنیای رقابتی امروز، موفقیت هر کسب‌ وکار به درک صحیح و اجرای موثر اصول بازاریابی وابسته است.

 

ارکان اصلی بازاریابی هوشمندانه:

۱. شناخت دقیق مشتریان و محیط کسب‌ و کار
۲. شناسایی و بهره‌برداری از فرصت‌های بازار
۳. استفاده هدفمند از ابزارهای بازاریابی
۴. سنجش نتایج و بهبود مستمر فعالیت‌ها

بازاریابی (Marketing) چهار بخش را در بر می گیرد:

• شناخت مشتریان و محیط خارجی کسب وکار به جزئی ­ترین شکل ممکن
• شناسایی فرصت ها و توسعه استراتژی برای سرمایه­ گذاری روی آنها
• استفاده از ابزارهای مارکتینگ برای تحقق اهداف اصلی کسب و کار
• سنجش نتایج فعالیت ها و تدوین فرایند بهبود مستمر به منظور توسعه کسب و کار

فیلیپ کاتلر بازاریابی را به سه نسل متفاوت تقسیم نموده‌است:

نسل اول بازاریابی: تولید، بازاریابی

از نظر کاتلر در سال‌های پیش از ۱۹۷۰ ابتدا محصولات تولید و سپس وارد بازار شده و در نهایت توسط بازاریابان به جستجوی چگونگی فروش به اشخاص تفکر می‌شد. از نظر کاتلر این نوع بازاریابی امروزه در بازار منسوخ شده و چنینی بازاریابی ای منجر به شکست خواهد بود.

نسل دوم بازاریابی: تحقیق، تولید، بازاریابی

کاتلر در ادامه همان بحث تشریح می‌کند که در نسل دوم بازاریابی تولیدکنندگان اقدام به ارائه سبک جدیدی از بازاریابی نمودند. شیوه‌ای که پیش از تولید به امر بازاریابی پرداخته و پس از پیدا نمودن نیازمندی‌های فعلی مشتریان، سپس اقدام به تولید نموده و محصولی مطابق با خواسته و پسند مشتریان را تولید و به بازار ارائه نماید. این نسل از بازاریابی نیز در سال‌های حدود ۱۹۹۰ منسوخ گردید.

نسل سوم بازاریابی: تحقیق، تولید، بازاریابی، ارتباط دائمی با مشتری تا نفوذ به ذهن و قلب او

در نسل سوم بازاریابی کاتلر عنوان می‌نماید که امروزه ما جهت موفقیت در فرایند فروش نیازمند یک همراهی با مصرف‌کنندگان تا پس از مصرف هستیم. مدیران بازاریابی موفق در دنیا امروزه می‌بایست تا پس از مصرف با مصرف‌کنندگان در ارتباط بوده و نیازهای آنان حین و پس از مصرف را نیز پاسخ گویند.نسخه سوم بازاریابی، مفهوم بازاریابی را به صحنهٔ آرزوها، ارزش‌ها و روح انسان می‌کشاند. نسخهٔ سوم بازاریابی عقیده دارد که مصرف‌کنندگان، موجودات کاملی هستند که امیدها و نیازهای دیگرشان، هرگز نباید نادیده گرفته شود؛ بنابراین نسخه سوم بازاریابی، بازاریابی هیجانی را با بازاریابی روح انسان کامل می‌نماید.

آیا شما هم یک بازاریاب هوشمند هستید؟

در بازار های به شدت رقابتی امروز، مدیران بازاریابی در جستجوی روش های جدیدی برای آگاه ساختن مردم از محصولات و خدمات خود و همچنین بهبود برند خود هستند. با ورود استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا به بازارهای رقابتی و رشد و توسعه آنها، شرایط رقابت بسیار سخت تر از گذشته شده است. با توجه به شرایط رقابتی و وضعیت بد اقتصادی امروز، کسب و کارها نیازمند روش هایی جدیدتر هستند تا بتوانند مشتریان بالقوه را جذب و اعتماد و وفاداری مشتریان فعلی خود را حفظ کنند.

بازاریابی هوشمندانه به شما کمک می کند مشتریان فعلی خود را حفظ کنید و مشتریان جدید را جذب کنید.

در بازاریابی آنچه که حائز اهمیت است، اطمینان از این موضوع است که مشتری در مرکز همه تصمیم گیری های خرد و کلان کسب و کارهای بزرگ و کوچک قرار دارد ونیاز ها و خواسته هایش، درک و برآورده می شود.
هر شخصی که به نوعی با کسب و کار در تعامل است، باید بداند بازاریابی چیست و چگونه می تواند از مفاهیم و استراتژی های بازاریابی به منظور پیشبرد اهداف کسب وکارش استفاده نماید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا