رنگ هایی که باعث فروش می شوند

مطالعات نشان داده‌ که نگاه کردن به رنگ‌های مختلف در ذهن ما تأثیرات مختلفی می‌گذارد حتی با استفاده از نظریه‌های روانشناسی رنگ، توانسته‌اند بسیاری از بیماری ها را معالجه کنند.

رنگ‌ها تأثیرات زیادی بر خلق و خوی ما و تصمیماتی که در زندگی می‌گیریم، دارند. هر رنگ می‌تواند تأثیر خاصی بر ذهن افراد بگذارد. می‌تواند شما را گرسنه، کنجکاو و یا حتی خسته کند. روانشناسی رنگ‌ها این روزها تأثیر بسیار زیادی نیز بر موفقیت یک کسب و کار و برندینگ دارد، به طوری که بسیاری از شرکت های موفق، توجه به رنگ و هارمونی رنگی را به یکی از اصول مهم در کسب و کار خود تبدیل کرده‌اند. اگر روانشناسی رنگ‌ها و تأثیر آن در موفقیت یک کسب و کار برای شما نیز مهم است،به خواندن این مقاله ادامه دهید.

به رنگ‌ها به عنوان ابزارهایی نگاه کنید که می‌توانند روی رفتار و طرز فکر آدم‌ها اثرگذار باشند. رنگ‌ها این توانایی را دارند که به ما دستور بدهند به کجا نگاه کنیم، به چه نگاه کنیم و همزمان چه احساسی به ما دست بدهد. دنیای رنگ‌ها کمک می‌کند تا بفهمیم چه محصولی از دیگری با ارزش تر و مهم تر است.
دقیقاً به همین دلیل است که  شناخت رنگ‌ها در دنیای بازاریابی و تبلیغات بسیار مهم است. جالب است بدانید بر اساس مطالعه‌ای با عنوان روانشناسی رنگ در بازاریابی، مشخص شده که 90 درصد خریدهای لحظه‌ای، براساس رنگ آنها و تأثیری که بر مخاطب می‌گذارد، انجام می‌شود.

در ادامه به بررسی و توصیف هر رنگ می پردازیم:

رنگ قرمز

اگر می‌خواهید بلافاصله توجه کسی را به خود جلب کنید از این رنگ استفاده کنید. فقط یادتان باشد که زیاده روی نکنید، چون ممکن است روی ذهن مخاطب تأثیر منفی بگذراد. پس برای آن که بتوانید توجه مخاطب را بلافاصله به خود جلب کنید، قرمز را فراموش نکنید. این رنگ می‌تواند متابولیسم بدن را بالا برده و باعث ایجاد هیجان و شادی شود. قرمز نماد انرژی است و بسیاری از برندها و کسب و کارهای موفق مانند ردبول، کوکاکولا، ویرجین و غیره آن را برای برند خود انتخاب کرده‌اند. رنگ قرمز باعث تصمیم گیری‌های هیجانی و لحظه‌ای در افراد خواهد شد. از این رو سایت‌ها برای کال تو اکشن‌هایی مانند اینجا را کلیک کنید و یا همین حالا بخرید، از رنگ قرمز استفاده می‌کنند. امکان دیده شدن رنگ قرمز حتی در شلوغی و یا فاصله دور نیز بسیار زیاد است، از این رو این رنگ برای تبلیغات نیز زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. از رنگ قرمز می‌توان برای کسب و کارهای مرتبط با بازی‌ها، خودرو، ورزش، غذا، نوشیدنی‌های انرژی زا و غیره استفاده کرد.

رنگ آبی

اگر می خواهید خود را به عنوان یک شرکت قابل اعتماد و مورد اطمینان به نمایش بگذارید، از رنگ آبی استفاده کنید. ترکیب رنگ آبی با رنگ های مکمل بهترین نتایج را برای جذب مشتری ایجاد می کند. رنگ آبی متابولیسم بدن را کاهش داده و باعث افزایش احساس آرامش و امنیت در افراد خواهد شد. رنگ آبی اولین رنگ مورد علاقه مردان و زنان است و می‌توانید در کسب و کارهای مرتبط با هر دو جنسیت، کودکان و افراد کهنسال نیز از آن استفاده کنید. رنگ آبی باعث کاهش اشتها خواهد شد، از این رو برای کسب و کارهای مرتبط به صنایع غذایی اصلا مناسب نخواهد بود. رنگ آبی نماد هوشیاری، عظمت، آگاهی، وفاداری، تجربه و احساسات عمیق است. روی هم رفته، آبی یک رنگ محبوب است که علاوه بر این که احساس آرامش، اعتماد را به مخاطب می‌رساند؛ به ایجاد رابطه در بازاریابی هم کمک می‌کند.

رنگ سبز

سبز، رنگ هارمونی و توازن است. این رنگ نماد توازن، تعادل و سازگاری با محیط زیست است. ما این رنگ را بیشتر از هر جایی در طبیعت دیده ایم و حس آرامش و سکون را به خوبی به ما منتقل می‌کند. مثال خوبی که می‌شود برای این رنگ زد، استارباکس است که می‌خواهد به ما حس طبیعی بودن محصولاتش را القا کند. علاوه بر این‌ها، سبز نشان‌دهنده رشد است. فرقی نمی‌کند، رشد گیاه باشد یا رشد ثروت… این رنگ در ذهن انسان احساس راحتی و آسایش و امنیت را القا می‌کند. از نظر روانشناسی رنگ سبز را نماد امید، ثبات و پایداری، تازگی، ایمنی و حاصلخیزی می‌دانند. رنگ سبز همچنین در کسب و کارهای مرتبط به امور مالی مانند بورس و معاملات مختلف نیز نماد پول و موفقیت مالی است. به هرصورت اگر می‌خواهید سلامتی، آرامش و فراغت را نشان دهید، سبز رنگ شماست.

رنگ زرد

رنگ زرد، نشان‌دهنده احساس محبت، دوستی و مثبت‌اندیشی است. همچنین گرمایی دارد که ما را یاد تابستان می‌اندازد. یک مثال خیلی واضح از این رنگ، لوگو مک‌دونالد است که با پس‌زمینه قرمزش باعث می‌شود که احساس گرسنگی کنید و با  M زرد رنگ آن به این برند احساس نزدیکی داشته باشید. رنگ زرد، رنگ قدرتمندی است، اما استفاده بیش از آن نیز خطرناک است. استفاده از رنگ زرد به منظور جلب توجه مخاطبان و نشان دادن اعتماد به نفس شما در توانایی هایتان بسیار مناسب است.

رنگ بنفش

بنفش در عین حال که یک فضای رازآلود و فریبنده دارد، به مخاطب فضای ایده‌پردازی هم می‌دهد. برای همین است که همیشه برای نشان دادن خلاقیت از این رنگ استفاده می‌کنیم. اما استفاده بیش از حد از این رنگ باعث می‌شود که مخاطب به شدت به درون ذهن خود سفر کند و حواسش پرت شود. بنفش به طور کلی به خیال‌پردازی و معنویت شناخته شده است که از ترکیب دو رنگ آبی و قرمز به وجود آمده و ثبات و انرژی را به ارث برده است. در گذشته های دور و در زمانی که تهیه این رنگ دشوار بوده به علت کمیابی و گرانبها بودن، نماد سلطنت و ثروتمندی بوده است.

رنگ نارنجی

وقتی به رنگ نارنجی نگاه می‌کنیم، احساس زنده بودن داریم. گرمای رنگ نارنجی حتی باعث می‌شود که ما احساس کنیم در یک فضای صمیمی هستیم که قرار است آنجا حسابی به ما خوش بگذرد. استفاده از این رنگ به مخاطب احساس راحتی می دهد و به او می گوید که خرید از از این شرکت بسیار ساده و سرگرم‌کننده است. نارنجی، رنگ انرژی و توانایی است. ویژگی های این رنگ شامل قدرتمند بودن در جلب توجه، سرگرم کننده و مناسب است که باعث می شود مخاطبان و مشتریان آن احساس کنند که با یک شرکت بدون حد و مرز و قدرتمند در ارتباط هستند.

رنگ صورتی

رنگ صورتی که ورژن رام شده‌ی قرمز است، نشان دهندۀ عشق بی‌پایان است. این رنگ بیشتر از آن که بخواهد شما را تحریک کند، آرامش‌بخش است. در نتیجه بهترین رنگ برای نشان دادن درک، مراقبت و برطرف کننده نیاز در مخاطب است. اگر تمایل به جلب توجه خانم های جوان دارید، از رنگ صورتی استفاده کنید. زیرا این رنگ جذاب و دارای ابعاد و تزیینات کاملا زنانه می باشد.

رنگ طلایی

رنگ طلایی، رنگی زیبا، شیک و معتبر است. این رنگ در مقایسه با رنگ سبز و یا بنفش، از قدرت بیشتری در نمایش ثروت و اصالت برخوردار است. رنگ طلایی در تمام جهان نشان دهنده : جذابیت، اعتمادبه‌نفس، لاکچری بودن و ثروت… البته مقدار زیادش هم به مخاطب حس غرور بیجا می‌‌دهد. توجه داشته باشید که هرگز به عنوان رنگ پس زمینه استفاده نکنید!!!

رنگ قهوه ای

رنگ قهوه ای، به علت بعد زمینی و خاکی که دارد، به عنوان یک رنگ آرامش شناخته می شود، این رنگ همچنین آرامش را به مشتریان انتقال می دهد.

رنگ نقره ای

این رنگ یک رنگ پرطرفدار در دنیای امروز است که حس کنجکاوی، خاص بودن و رازآلود بودن را به مخاطب القا می‌کند. رنگ نقره‎ای نماد ثروت، تعادل، پرستیژ و قدرت است و ترکیب آن با رنگ‎های دیگر میتواند زیبایی آن را دوچندان کند. در روانشناسی رنگ، نقره ای نماد خنثی بودن و توازن است. یعنی همزمان که می‌تواند در مخاطب هیچ احساس خاصی ایجاد نکند، توانایی ایجاد حس منفی را هم دارد. از این رنگ می‌توان برای متن، هِدِر سایت، طراحی‌های گرافیکی و محصولاتی که قرار است در دسترس طیف بزرگی از مخاطبان قرار بگیرد، استفاده کرد. یک مثال مشخص برای این رنگ، برند اَپل است که در محصولات، وب‌سایت و تبلیغات خود از نقره ای استفاده می‌کند. احساس خنثی‌ که این رنگ به مخاطب می‌دهد، همه را راضی نگه می‌ دارد. نمونه دیگر شرکت های خودرو سازی هستند که استفاده زیادی از این رنگ در تولید خودرو می کنند و حتی اکثر خوردوسازان دنیا از این رنگ برای نمایش لوگو استفاده می کنند.

رنگ سفید

سفید یک رنگ کامل و خالص است و همین باعث شده است که نماد پاکیزگی، صلح و بی‌گناهی باشد. این رنگ به مخاطب حس تازگی و شروع هم می‌دهد و سمبل ایده‌پردازی هم هست. از آنجایی که مکمل تمام رنگ‌هاست، می‌تواند احساسات مختلفی را در هر فرد ایجاد کند. در مقابل، استفاده بیش از حد از رنگ سفید، باعث ایجاد حس انزوا، تنهایی و پوچی می‌شود.

رنگ سیاه

رنگ سیاه، نشان‌دهنده جدیت، تسلط و استقلال است. در مقابل، ممکن است به شما احساس افسردگی و حتی مرگ هم بدهد. این رنگ دارای اصالت است و حتی اگر تمام رنگ ها محو و نابود شوند، هیچ اتفاقی برای این رنگ نمی افتد. رنگ سیاه دوست دارد که پنهان بماند اما همه‌چیز تحت کنترل‌اش باشد. این رنگ پادشاه در سایه است و فقط رنگ سفید توان رقابت با او را دارد. این رنگ در دنیای رنگ ها، همه کاره محسوب می شود. می توان آن را مدرن یا سنتی، هیجان انگیز و یا آرامش بخش دانست. از این رنگ، بیشتر برای ایجاد تضاد و ایجاد یک حس درام (غم انگیز یا عاشقانه) استفاده می شود.

 

 

 

پاورقی
لینک کوتاه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا