آشنایی با مهم ترین انواع بازاریابی

بازاریابی، کلید فروش موفقیت آمیز محصولات و خدمات گسب و کارهاست و موفقیت های حال و آینده هر کسب و کار به شدت به آن وابسته است.

بازاریابی یا مارکتینگ، فرایندی است که در آن شرکت ها تلاش می کنند با درک نیازها و خواسته های مشتریان، محصول یا خدماتی ارزشمند برای او را عرضه کنند و روابط مستحکمی را با مشتری شکل دهند. به تعبیری دیگر بازاریابی، یعنی تبادل ارزش ها بین کسب و کارها و مشتری

در این مطلب قصد داریم مهم ترین انواع بازاریابی را به صورت مختصرمعرفی کنیم.

بازاریابی صنعتی

آن دسته از عملکردها و فعالیتهای تجاری و بازرگانی است که فرایندهای مبادله را بین تولید کنندگان و مشتریان سازمانی تسهیل می‌کند. ماهیت بازاریابی صنعتی را می‌توان، خلق ارزش برای مشتریان به وسیله ارائه کالاها و خدماتی دانست که نیازهای سازمانی و اهداف آنها را تحقق می‌بخشد.

بازاریابی مصرفی

ارتباط میان کسب و کارها با مصرف‌کنندگان نهایی، با هدف افزایش فروش و توسعه بازار.

مصرف‌کننده نهایی چه کسی است؟ هر کسی که کالایی را با هدف مصرف خریداری می‌کند. این روش بازاریابی برای بسیاری از کسب و کارها (از یک مغازه کوچک لباس‌فروشی گرفته تا بزرگترین کسب و کارهای آنلاین) کاربرد دارد.

بازاریابی چریکی

به این نوع از بازاریابی، گوریلا مارکتینگ هم گفته می شود که به معنی استفاده از  روش های نامنظم و نامتعارف در انجام فعالیت‌های تبلیغی بر مبنای یک بودجه بسیار کم است که نخستین بار توسط جی کنراد لوینسون مطرح گردید. در واقع بازاریابی چریکی یک نوع خاص از استراتژی های تبلیغاتی است که بر روی تاکتیک های بازاریابی غیر متعارف و متفاوت بطوریکه نسبت به سایر تبلیغات ارزان تر باشد و حداکثر نتایج را به ارمغان آورد تمرکز می کند.

بازاریابی مویرگی

برگرفته از وظیفه ی مویرگ ها در رساندن خون به سلول است و در این نوع بازاریابی، توزیع مویرگی محصول تا آخرین فروشنده انجام می پذیرد.

بازاریابی  دهان به دهان

این نوع از بازاریابی به تحسین و توصیه محصول یا خدمات با کیفیت توسط مشتریان راضی به دوستان، اطرافیان و مشتریان بالقوه، اشاره دارد. به طور مثال شخصی که از خرید یک هندزفری از یک فروشگاه اینترنتی راضی است این محصول و فروشگاه را به دوستان خود معرفی می کند یا در صفحه محصول هندزفری در سایت کامنت گذاشته و تجربه خرید و استفاده خود را بیان می کند. بازاریابی دهان به دهان یا توصیه ای می تواند هم به صورت مثبت (مزایا) یا منفی (معایب) باشد.

بازاریابی تک به تک

ایجاد و مدیریت رابطه با تک تک مشتریان بازاریابی تک به تک نام دارد. البته این رابطه شامل یک سری تعاملات در گذر زمان است که با کمک انواع تکنولوژی کامپیوتر یعنی پایگاه داده ها، تعامل و تولید انبوه سفارشی می تواند رابطه ای را برقرار سازد که بتواند مشتری را کاملا بشناسد. زیرا اطلاعات وی در پایگاه داده های فروشنده قرار دارد و لذا قادر به جوابگویی نیازهای وی می باشد. یک استراتژی CRM ارتباطی است که بر تعاملات شخصی با مشتریان تأکید دارد. شخصی سازی تعاملات، موجب افزایش وفاداری مشتری و بازگشت سرمایه بهتر می شود. و این تعامل سر آغاز تعاملات بعدی و عمیق شدن رابطه مشتری و شرکت است به همین خاطر این رابطه، رابطه یادگیرنده هم گفته می شود.

بازاریابی شبکه ای

نتورک مارکتینگ یا بازاریابی چندسطحی نوعی شیوهٔ فروش است که در آن شرکت ها، محصولات و کالاهای خود را بدون تبلیغات و بدون واسطه به فروش می‌رسانند و مشتریان پس از خرید در صورت تمایل می‌توانند محصولات شرکت را بازاریابی کنند و به صورت درصدی یا مقداری مشخصی از قیمت هر محصول را سود بگیرند. درآمد در بازاریابی شبکه‌ای هم در ازای فروش مستقیم کالا و هم در ازای فروش از طریق زیرمجموعه کسب می‌شود.

بازاریابی ویروسی

به استراتژی‌ها و راهکارهایی گفته می‌شود که باعث می‌شود تک‌تک افراد، پیام تبلیغاتی شرکت را به دیگران منتقل کنند. این شیوه از بازاریابی، شرایط را برای افزایش آگاهی از برند و تأثیرگذاری بیشتر تبلیغات فراهم می‌کند. این استراتژی درست مثل ویروس، از شیوه‌ی تکثیر سریع برای انتشار پیام به هزاران و میلیون‌ها مخاطب استفاده می‌کند.

بازاریابی حضوری

این نوع از بازاریابی که به بازاریابی چهره به چهره هم معروف است، اقدام به بازاریابی مستقیم به مشتریان از طریق ارتباطات شخصی می باشد. می توان گفت که این نوع فروش، عمل بازاریابی و فروش مستقیم و رو در رو به مشتریان احتمالی، از طریق برقراری ارتباط حضوری است.

بازاریابی دیجیتال

دیجیتال مارکتینگ شامل مجموعه همه ابزارها و فعالیت‌هایی است که برای بازاریابی محصولات و خدمات در بستر دیجیتال (وب، اینترنت، موبایل یا سایر ابزارهای دیجیتال) مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا